Дигитализация, персонализация и емпатия ще са двигателите в развитието на

...
 Дигитализация, персонализация и емпатия ще са двигателите в развитието на
Коментари Харесай

Жозе Салойо: През 2022 г. ръст на потреблението и кредитирането

 
Дигитализация, персонализация и емпатия ще са моторите в развиването на банковия бранш Работим върху основаването на комфортен инструмент за ръководство на персоналния бюджет Хората ще се възползват от нововъведенията, само че в ще търсят контакт " лице в лице ", когато се нуждаят от съвет Наша отговорност е да оказваме позитивно влияние като поддържаме виновното ползване Подобреното потребителско преживяване ще бъде от решаващо значение за спечелването и задържането на клиентите, споделя Жозе Салойо, шеф на БНП Париба Лични Финанси в България в особено изявление за вестник СТАНДАРТ
- Г-н Салойо, какви са упованията ви за развиването на бранша на потребителското кредитиране през 2022 година?

- Уверен съм, че през 2022 година секторът на потребителското кредитиране ще резервира своята непоклатимост и ще играе основна роля за икономическото възобновяване на страната от пандемията. Разбира се, има избрани предпоставки, с цел да може този оптимизъм да стане действителност. На първо място, несъмнено, е преодоляването на пандемията - уповавам се, че ще преодолеем това предизвикателство и бизнесът и животът ще се завърнат към естественото. Така ще станем очевидци на растяща убеденост измежду всички играчи на пазара - банки, клиенти, търговци, вложители и така нататък Това ще докара до растеж на потреблението и надлежно до растеж на кредитирането, защото хората ще търсят финансиране за своите проекти. Така че, дано сме оптимисти и през 2022 година да забележим края на пандемията.

Друга значима причина е цялостната непоклатимост в страната. Вече имаме постоянно държавно управление, което е позитивен знак и основа за обществена, политическа и икономическа непоклатимост. Надявам се, че през новата година няма да има непредвидени събития и ще се фокусираме върху позитивното развиване на страната. Това е доста значимо и предвид на проектите за приемане на еврото.

- Кои ще са главните мотори за развиването на бранша през 2022 година?

- Според мен секторът ще бъде движен от четири съществени трендове. Първата е дигитализацията - хората към този момент оцениха удобството на отдалечените услуги, които им разрешават да аплайват за заеми, да открият депозит онлайн, да ревизират информацията за заемите си и да заплащат вноските си 24/7 от всяко място и през всяко устройство. Като водач в региона на онлайн кредитирането, ние влагаме в цифрови решения и непрестанно предлагаме комфортни принадлежности на нашите клиенти. Втората наклонност е дълбоката персонализация - банките ще поставят още повече старания да опознават клиентите си, какви са техните планове, какво е финансовото им положение и ще могат да оферират самостоятелен метод. Затова ние използваме доста принадлежности, основани на изкуствен интелект, данни, приложения за ръководство на взаимоотношенията с клиентите и по този начин нататък. След това идва достъпността - потребителските заеми ще са на всички места. Те ща са налични в обществените мрежи, в онлайн видеа, в стрийминг платформи, в приложения за известия и по този начин нататък. И всичко това ще е обвързано с чудесно потребителско преживяване, емпатия и бистрота.

- Каква очаквате да е 2022 година за БНП Париба Лични Финанси в България?

- Имам позитивни упования за бизнеса на БНП Париба Лични Финанси, основани на положителното показване на компанията, устойчивия растеж и на доверието от страна на клиентите и сътрудниците ни. Тези достижения и позитивизъм са резултат от голям брой трансформации и нововъведения, които приложихме в България, с помощта на познанията ни за локалния пазар и трендовете в Европа.

Тези промени са израз на способността ни да отговорим на новите упования на хората в следните посоки: Гъвкавост - ние разрешаваме на правилните ни клиенти да отсрочат по една вноска всяка година без такси. Преференциални условия с персонализирана оферта, предложихме по-добра цена за най-търсените суми за потребителски заеми, запазвайки закрепените условия, съобразени с плановете, потребностите и опциите на хората. Дигитализация, с помощта на която предоставихме елементарен достъп когато и да е до всички наши услуги - от процеса за кандидатстване за заем, до следпродажбеното обслужване.

През 2022 ще продължим да влагаме във всички тези посоки, да предоставяме най-хубавите услуги и да поддържаме близки връзки с нашите клиенти и сътрудници. Именно това чакат от нас българското общество и локалният пазар.

И най-после, необикновен значим е и фокусът върху устойчивото ползване и позитивното влияние посредством нашите артикули, начинания и партньорства. Като част от BNP Paribas - една от най-големите финансови групи в света, одобряваме за наша отговорност да оказваме позитивно влияние като поддържаме виновното ползване дружно с нашите сътрудници, работим за по-добро финансовото приобщаване и просветеност и осъществяваме редица вътрешни начинания за позитивно влияние върху околната среда. Ние сме уверени, че позитивното влияние е от извънредно значение за всяко едно бизнес решение, а напъните ни са ориентирани към ограничение на потреблението на запаси и даването на по-отговорен достъп на уязвими групи. Всичко това е основано на нашите качества и отговорност за създаване на ефикасни решения.

- Очаквате ли бързата цифровизация на финансовия бранш, провокирана от Ковид-19, да продължи и през 2022 година?

- Този развой е неминуем - финансовият бранш ще става все по-дигитален. Това ни дава нови благоприятни условия продуктите и услугите ни да бъдат още по-достъпни и комфортни за прилагане. В същото време ще се надигнем пред предизвикването да запазим самостоятелния метод и човешките връзки. Хората ще се възползват от нововъведенията, само че в това време ще търсят контакт " лице в лице ", когато се нуждаят от съвет.

В нашето ДНК е заложено да сме фокусирани върху клиентите и сътрудниците и, несъмнено - върху нововъведения и цифровизация. Данните са в основата на развиването на нови артикули и услуги. Преди рецесията работихме по доста хрумвания и Ковид форсира тяхната реализация. Ще продължим да развиваме нашата цифрова екосистема с принадлежности, които ще ни разрешат да персонализираме нашите предложения и да предложим верния артикул с верните условия на верния клиент. И всичко това идва с поддръжката от страна на сътрудниците ни. Ето за какво аз имам вяра в роботизацията - тя оказва помощ на екипите ни да се концентрират върху това да прибавят стойност за нашите клиенти и сътрудници посредством персонално отношение, страст и схващане на техните потребности. Всичко това ще е допустимо в случай че повторяемите задания се извършват от роботи.

- Как дигитализацията ще се отрази на чиновниците във финансовия бранш?

- В бъдеще хората и роботите ще работят дружно. Машините могат да извършват повторяеми и административни задания, само че те няма да могат да заменят човешкия контакт и схващане. От една страна, хората търсят удобството на инструментите, основани на изкуствен интелект, само че в доста други случаи желаят да се срещнат с някого " лице в лице ". Особено, когато аплайват за огромен заем или са изправени пред сложна обстановка, нашите клиенти избират да посетят офис или да се съветват по телефона за намиране на решение на обстановката с емпатия и схващане към потребностите им. Роботите не могат да предложат тази прочувствена връзка и схващане към потребностите на клиента.

За да подпомогнем нашите чиновници при даването на персонализирани предложения и за възстановяване на потребителското преживяване, създаваме " Instant Data Advisor " - цифрово решение въз основата на оценка и на машинно образование. Идентифицирали сме доста сходни благоприятни условия. По някои от тях към този момент работим с нашите експерти по данни и ИТ.

- Разкажете ни повече за вашите начинания, ориентирани към виновното развиване на обществото и стопанската система.

- Ние сме виновен заемодател, който поддържа хората да осъществят проектите си по транспарантен и комфортен метод. Като част от тази задача ние оказваме помощ на клиентите да покачат финансовата си просветеност. Например, действаме като консултант когато хората се нуждаят от заем, публикуваме потребна информация в нашите информационни канали и поддържаме просветителни начинания като " Практични финанси ". Работим и върху основаването на комфортен инструмент за ръководство на персоналния бюджет, който скоро ще бъде интегриран в уеб страницата ни.

Като виновна банка ние разпространяваме устойчивата стопанска система и метод на живот и учим задълбочено проблемите пред околната среда и обществото. Според голям брой изследвания, извършени от наши специалисти, Неправителствени организации и експертни центрове, с които работим, през днешния ден светът е изправен пред невиждани провокации - климатични промени, привършване на естествените запаси и възходящи неравенства.Нашето разбиране е, че потреблението е в основата на тези световни провокации и че то може да бъде и тяхното решение.

Чрез по-отговорно ползване хората могат да запазят естествените запаси, да понижат въглеродния си отпечатък и да реализират по-мащабни промени. Ние имаме вяра, че хората могат да гласоподават с парите си за по-добър свят. Затова интензивно работим в посока стимулиране на виновното ползване и устойчивия бизнес измежду нашите сътрудници, клиенти, чиновници и измежду обществото като цяло.

- Как задачите за въглеродно неутрална стопанска система ще се отразят на бранша на потребителското кредитиране?

- Най-напред е доста значимо да се подчертае, че в случай че желаеме да реализираме въглеродна индиферентност, всички ние би трябвало да се ангажираме с смяната и да променим потребителските си привички. Според нашето огромно изследване " Обсерватория ", близо 90% от европейците са подготвени да редуцират количеството боклуци, които изхвърлят и да поправят развалени устройства, вместо да ги заменят с нови. В тази връзка 86% декларират, че са подготвени да купуват по-издръжливи уреди, даже и това да значи да ги употребяват по-дълго време и да имат по-малко новаторски модели.

Тази смяна в държанието на потребителите ще се отрази и на бранша на потребителското кредитиране. Например, в случай че хората желаят да употребяват домакинската си техника по-дълго, ще би трябвало да купуват уреди, създадени от по-висок клас материали, които са по-скъпи. Това ще докара до търсене на потребителски заеми за покупка на артикули на погашение с по-висока междинна стойност. Според мен българските консуматори са подготвени да създадат тази крачка и, както демонстрира класацията ни " Топ 10 на погашение ", хората търсят финансиране за покупка на уреди с по-висока енергийна успеваемост.

И най-после - сътрудници, банки и снабдители ще могат да дават решения, които дават отговор на потребностите на хората с леснота, бистрота и без в допълнение оскъпяване с ясна оценка на въздействието върху околната среда и красивата страна, в която се намираме.

- България е единствено на две години от възможното си присъединение към Еврозоната. Кои ще са главните преимущества от финансова и икономическа позиция и очаквате ли някакви негативи от тази стъпка?

- Присъединяването  към Еврозоната и приемането на еврото ще има доста преимущества за хората. Като част от една от най-развитие стопански общности в света, България ще завоюва от макроикономическите и практическите изгоди от тази стъпка. Това ще е от изгода и за бизнес средата, защото приемането в Еврозоната демонстрира доверие от страна на сътрудниците на България, което ще притегли задгранични вложения. Така стопанската система ще пораства, което ще докара до повече благоприятни условия за претовареност на хората и по-нататъшен растеж на потреблението.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР